2012. augusztus 30., csütörtök

Ricottás-szilvalekváros rétes

Megfigyeltem, hogy minden évben egyszer van egy réteses korszakom. Akkor rákattanok, elkészítek egy pár variációt egymás után sorjában, aztán eltelik egy jó idő mire megint eszembe jut. 
Jelentem, az idei rétes-korszak most kezdődött, úgyhogy azt hiszem, hogy lesz mostanában még hasonló recept! A ricotta és a szilvalekvár tuti páros lett együtt, de nyugodtan készíthetjük akár túróval is!


Hozzávalók (3 db réteshez):
6 db réteslap
3 tojás
folyékony édesítőszer vagy cukor
3-4 dl szilvalekvár
50 dkg ricotta
4 ek tejföl
5 dkg vaj vagy olaj



  1. 2 db tojást válasszunk szét, majd a fehérjét verjük fel kemény habbá.
  2. A ricottát a tojássárgájával és a tejföllel keverjük ki simára. Édesítsük ízlés szerint.
  3. Keverjük hozzá lazán a tojásfehérjét is.
  4. Egy réteslapot fektessünk le egy konyharuhára, majd csepegtessünk rá olvasztott vajat. Fektessünk rá egy másik réteslapot is.
  5. Tegyünk a réteslapra kisebb halmokat a ricottás keverékből, majd szórjunk rá kisebb kupacokba szilvalekvárt.
  6. Tekerjük fel a tétest.
  7. Keverjünk el egy tojást kevés édesítővel, és kenjünk meg vele a rétes tetejét.
  8. Egy tepsit vajazzunk ki enyhén, majd előmelegített sütőben 200 fokon süssük készre.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails