2012. június 4., hétfő

Karfiol alapú "pizza"

...aminek igazából semmi köze a pizzához, ugyanis a "tésztája" nemhogy lisztet nem tartalmaz, de semmi olyan alapanyagot sem amely egy pizzában megtalálható! Sajnos, nem tudom, hogy kitől származik az eredeti recept, Én egy facebook csoportban bukkantam rá, de ezúton is köszönet érte, mert nagyszerű ötlet volt! 


Maga a pizza alap nem más, mint egy karfiolos-mozarellás alap fűszerezve. Feltétnek, pedig tulajdonképpen bármivel elkészíthető, amit amúgy a kedvenc pizzánkra tennénk.

Úgy gondolom, hogy ez ez étel kiváló alternatívája lehet a hagyományos pizzának, lisztérzékenyeknek, paleósoknak, szénhidrát csökkentett üzemmódban étkezőknek, fogyókúrázoknak, vagy egyszerűen egészségesebben vagy változatosabban étkezni vágyóaknak!


Hozzávalók:
1 pohár aprított karfiol   (nálam 22 dkg)
1 pohár reszelt mozarella (nálam 12,5 dkg scarmoza)
1 tojás
1 tk oregano
1 tk bazsalikom
kevés bors


  1. A karfiolt aprítógépben daráljuk össze morzsásra. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen pépes, hanem maradjon még darabos, morzsás állagú.
  2. A karfiolt néhány perc alatt pároljuk meg. Mikrohullámú sütőben magas fokozaton is megtehetjük kb 2 perc alatt.
  3. A sajtot reszeljük le és keverjük össze a karfiollal valamint a fűszerekkel és a tojással.
  4. Formázzunk a masszából tetszőleges formájú korongokat. Bár, az eredeti recept nem írta, Én egy leheletnyi nedvességet kinyomkodtam formázás előtt a karfiolból.
  5. Helyezzük a megformázott korongokat sűtőpapírral kibélelt tepsibe, majd 180 fokon süssük meg annyira, hogy kicsit barna legyen a teteje.
  6. Kenjük meg pizzaszósszal és tegyünk rá tetszőleges feltétet, majd süssük készre.



5 megjegyzés:

Dankóné R. Magdi írta...

Ez zsenialis otlet, el is lopom. A foto meg gyonyoru, de ezt megszoktam itt a blogon :-) Magdi (www.magdireceptek.blogspot.com)

chriesi írta...

Szuper!

bodzablog írta...

Ez csúúúúcs, Mézeske! ;) Azon morgok csak, hogy Apácska nem hogy nem szereti, de sajnos allergiás is a karfiolra. Vajon magamnak mikor fogok ilyet csinálni? ;) De megint annyira szépen kínálod, hogy szinte átesik a monitoron az asztalomra. Bárcsak átesne ;))))))))

vica írta...

Ez szuper lehet, nagyon tetszik, azon tűnődöm brokkolival is jó lehet-e karfiol helyett? Azt jobban szeretjük. :))

Mézesélet írta...

Köszönöm:) Én még nem próbáltam, de olvastam, hogy többen készítették már brokkolival is. Állítólag nagyon finom úgy is....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails