2014. május 2., péntek

Medvehagymás mángoldkrémleves fetával

Majdnem két hónapja készült Nálam a következő leves, csak időközben elmaradt a posztolása.

Igazából nem is tudom, hogy van-e még az idén medvehagyma, hiszen a természet mindenben jópár héttel előbbre jár a megszokott ritmushoz képest.  Sebaj, ha nincs akkor majd talán jó lehet jövőre is ez a recept.......Mivel a mángold nem igazán kapható túl sok helyen, így amennyiben nem jutunk hozzá, így  például elkészíthetjük spenótból is.


Hozzávalók:
25 dkg mángold (helyettesíthető spenóttal )
25 dkg medvehagyma
olíva olaj
bors
2 dl tejszín
2-3 dl húsleves vagy alaplé esetleg víz


  1. A medvehagymát daraboljuk össze és dinszteljük meg az olíva olajon.
  2. Adjuk hozzá a nagyobb darabokra összevágott mángoldot és futtassuk meg.
  3. Adjuk hozzá a húslevest és főzzük össze kb 5 percig.
  4. Öntsük bele egy turmixolásra alkalmas edénybe és turmixoljuk össze.
  5. Adjuk hozzá a tejszínt valamint annyi húslevest/vizet, hogy kellemes sűrűségű legyen és forraljuk össze. Sózzuk valamint borsozzuk ízlés szerint.

Tálalhatjuk a meleg levest fetával valamint például pirított kenyérrel.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails