2014. január 23., csütörtök

Csirkés káposztasaláta

Lehet, hogy ennek a tavaszi időjárásnak is köszönhető, de valahogy nem igazán készítettem el eddig a kedvenc téli céklás és káposztás salátáimat ebben a szezonban.
Aztán a héten elég volt a hétvégére érkező hideg, valamint a hó híre és hopp máris eszembe jutott, hogy készítsek valamilyen káposztás salátát.


Túl azon, hogy szerintem nagyon finom ez a saláta nagyon gyorsan el is készíthető és napokig tárolható hűtőszekrényben. Tálalásig érdemes külön tárolni a káposztás részt és a csirkét, mert ellenkező esetben a lilakáposzta beszínezi a csirkét, de akit ez nem zavar, az nyugodtan össze is keverheti az egészet.


További káposzta alapú saláták itt olvashatóak:


Hozzávalók:
egy kisebb fél fej fehérkáposzta
egy kisebb fél fej lilakáposzta
egy közepes fej lilahagyma
3-4 ek balzsamecet

1-2 ek cukor

4 dl tejföl 

50 dkg csirkemell
olíva olaj
szezámmag a tetejére (elhagyható)

  1. A csirkemellet mossuk meg, töröljük szárazra majd kockázzuk fel.
  2. Öntsünk olíva olajat egy serpenyőbe és forrósítsuk fel. Tegyük bele a húst, majd ízlés szerint sózzuk. Süssük készre a húst, majd hagyjuk kihűlni
  3. A káposztának vágjuk ki a torzsályát, majd reszeljük le vékonyra.
  4. A hagymát tisztítsuk meg és kockázzuk fel apróra.
  5. A káposztát sózzuk meg, majd keverjük össze alaposan,és hagyjuk kb fél órát állni.
  6. Nyomkodjuk ki a káposzta levét, majd keverjük hozzá a hagymát.
  7. A tejfölt keverjük ki a simára az ecettel és a cukorral. Közben kóstolgassuk, hogy kellemes ízű-e.
  8. Keverjük a tejfölös szószhoz a zöldségeket majd hűtsük le.
  9. Szedjünk a tányérra a káposztából, tegyünk rá csirkét és szórjuk meg szezámmaggal.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails