2012. június 13., szerda

Csokoládéfagylalt

Egy igazi klasszikus, krémes csokoládéfagylatot hoztam ma! Azt hiszem, hogy már negyedszer készül Nálam az elmúlt hónapokban, de eddig soha nem volt módom megörökíteni. Mindig úgy jártam, hogy mikor már fotózni készültem volna, a fagyinak hűlt helyét találtam csak....


Most viszont nagyon készültem és résen voltam a kezdetektől, így miután gombócoltam az első adagot, rögtön le is fotóztam.
Nem szeretném túldicsérni, de valóban egy nagyon finom (szerintem tökéletes) fagyival állunk szemben:)


Hozzávalók:
4 dl  tejszín
4 dl tej    
4 ek holland  kakaópor
10 dkg magas kakótartalmú étcsokoládé
4 tojássárgája
10 dkg cukor (nyírfacukrot használtam)


  1. Adjuk a tojássárgájákhoz a nyírfacukrot, majd habverővel keverjük ki krémesre.
  2. A tejszínt és a tejet melegítsük fel, majd tördeljük bele a csokoládét és tegyük bele a kakaóport. Olvasszuk össze, és keverjük ki simára. 
  3. Lassú lángon  forgassuk hozzá a tojásos-cukros keveréket és sűrítsük össze az egészet. Amennyiben még szükséges édesítsük tovább ízlés szerint.
  4. Hagyjuk kihűlni, majd hűtsük le a fagylaltalapot.
  5. Készítsük el a géppel a fagylaltot, majd ha elkészült tegyük a fagyasztóba, hogy gombócolhatóvá dermedjen

További fagyireceptek itt olvashatóak!



2 megjegyzés:

Erika írta...

Gyönyörű lett, és ez a kék háttér nagyon jól feldobja!:) Már én is szemezgetek a házi készítésű fagylalt receptekkel, ezt is azonnal elmentem!

Mézesélet írta...

Köszönöm! igen, Én is nagyon szeretem ezt a kék hátteret, főleg barnával:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails