Hozzávalók:
25 dkg BL 80 liszt
25 dkg Master Mix (szénhidrátcsökkentő keverék)
2,5 dl langyos víz
2,2 dl savó (helyettesíthető vízzel)
2 tk. só
3 ek. olívaolaj
1 tk. "negyedkanál" cukor
3 dkg élesztő
- A keverjük össze a hozzávalókat és dagasszunk belőle lágy tésztát.
- Szórjuk meg a tetejét lisztel és meleg helyen kelesszük legalább 1 órán keresztül.
- Formázzuk 8 cipót a megkelt tésztából, majd egy deszkán vizes konyharuhával letekerve hagyjuk tovább kelni még legalább fél órát.
- Melegítsük fel a sütőt 250 fokra. A sütőbe tegyük be azt a tepsit, vagy lapot is amiben sütni fogjuk a pitákat, hogy eleve magas hőmérsékletről kezdjük majd a sütést.
- A cipókat nyújtsuk ki 3-4 mm vastagságúakra és pihentessük 10 percig.
- Húzzuk ki gyorsan a sütőt, és dobjuk be sülni a pitákat 4-5 percre. Én egyszerre 2 db-ot sütöttem.meg. Látni fogjuk, hogy szinte azonnal fel fog jönni a tészta, és szépen ki fog alakulni a pitán a "zsebecske" amit meg tudunk tölteni
1 megjegyzés:
Ahogy nézem a képeket csak nyelek nagyokat olyan guszta és elkébzelem milyen finom is lehet? Különösen milyen jó lenne ha kézközelben lenne?:-))
Megjegyzés küldése