2012. április 26., csütörtök

Túróval töltött padlizsán

Egy nagyon gyorsan elkészíthető ugyanakkor nagyon finom ételt hoztam ma! Ez a túróval töltött padlizsán lehet akár köret is, de egy könnyebb fogásnak is megállja a helyét. Az utóbbi időben egyre gyakrabban készítek zöldség alapú ételeket, salátákat, szépen lassan majd jönnek a receptek is.......


Hozzávalók:
2 db padlizsán
1 nagyobb fej vöröshagyma
25 dkg túró

olíva olaj


  1. A padlizsánokat mossuk meg, majd vágjuk le a két végüket és vágjuk félbe.
  2. Tegyük a padlizsánokat alufóliára, sózzuk meg és locsoljuk  meg olíva olajjal.
  3. Csomagoljuk be a padlizsánokat a fóliába, majd tegyük 200 fokos sütőbe.Kb 25 perc alatt hagyjuk megpuhulni, párolódni.
  4. A megpuhult padlizsánokat vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni.
  5. A vöröshagymát kockázzuk fel, majd kevés olíva olajon dinszteljük meg.
  6. A kihűlt padlizsánoknak kaparjunk ki a közepéből egy darabot, majd a kiszedett darabot törjük össze.
  7. Keverjük a hagymához az összetört padlizsánt, a túrót és sózzuk ízlés szerint. Igazgassuk el a  padlizsánt,  formázzunk csónak formájúra és halmozzuk bele a tölteléket.
  8. 200 fokos sütőben kb 10 perc alatt süssük készre.




Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails