Egy nagyon gyorsan elkészíthető ugyanakkor nagyon finom ételt hoztam ma! Ez a túróval töltött padlizsán lehet akár köret is, de egy könnyebb fogásnak is megállja a helyét. Az utóbbi időben egyre gyakrabban készítek zöldség alapú ételeket, salátákat, szépen lassan majd jönnek a receptek is.......
Hozzávalók:
2 db padlizsán
1 nagyobb fej vöröshagyma
25 dkg túró
só
olíva olaj
- A padlizsánokat mossuk meg, majd vágjuk le a két végüket és vágjuk félbe.
- Tegyük a padlizsánokat alufóliára, sózzuk meg és locsoljuk meg olíva olajjal.
- Csomagoljuk be a padlizsánokat a fóliába, majd tegyük 200 fokos sütőbe.Kb 25 perc alatt hagyjuk megpuhulni, párolódni.
- A megpuhult padlizsánokat vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni.
- A vöröshagymát kockázzuk fel, majd kevés olíva olajon dinszteljük meg.
- A kihűlt padlizsánoknak kaparjunk ki a közepéből egy darabot, majd a kiszedett darabot törjük össze.
- Keverjük a hagymához az összetört padlizsánt, a túrót és sózzuk ízlés szerint. Igazgassuk el a padlizsánt, formázzunk csónak formájúra és halmozzuk bele a tölteléket.
- 200 fokos sütőben kb 10 perc alatt süssük készre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése