2011. szeptember 15., csütörtök

Almás-túrós hamis rétes

Múlt héten vásárlás közben megakadt a szemem a hűtőpultnál a réteslapon, majd rögtön eszembe jutott az a hamis túrós rétes amit még tavasszal készítettem. Finom volt nagyon, és villámgyors az elkészítése is. Lényegében a rétes végképp leegyszeűsített változata ez, nemhogy nyújtani nem kell, de még feltekerni sem:) Idő és/vagy helyhiánnyal küszködőknek remek választás, ha rétest félét szeretnének készíteni.


Hozzávalók:
8 db réteslap
8 db alma
50 dkg túró
1 kis doboz tejföl
2kk fahéj
2+1 db tojás
2 dkg olvasztott vaj
folyékony édesítőszer

  1. Az almát hámozzuk meg és vágjuk ki a magházukat. Reszeljük le és ízesítsük fahéjjal
  2. 2 db tojást keverjünk ki. Adjuk hozzá a túrót és a tejföt és keverjük össze. Tegyük hozzá az almát, keverjük el, majd édesítsük ízlés szerint.
  3. Egy tepsit kenjünk ki egy kevés olvasztott vajjal,  majd fektessünk bele két réteslapot.
  4. Töltsük rá a túrós keverékből, majd folyamatosan rétegezzünk két réteslapot illetve tölteléket. A végén a tetejére réteslap kerüljön.
  5. Keverjünk ki egy tojást és kenjük meg vele a tetejét.
  6. Előmelegített sütőben 200 fokon süssük készre.

2 megjegyzés:

Kriszta írta...

Hű,de jól néz ki!A fotó is csodás!Küldj egy falatot!:)

Mézesélet írta...

Köszi! Falat elküldve...:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails