2011. szeptember 13., kedd

Fahéjas körtefagylalt

Bármikor fagyit készítek, mindig eszembe jut, hogy milyen jó döntés volt, hogy nyár elején végre vásároltam egy fagyigépet. Így nincs az elkészítésésvel különösebb tennivaló, csak mindent beleöntök a tartályba, aztán a gép szép csendben, tökéletesen simára keveri a jeges finomságokat. A kombinációk száma végtelen, és szerencsére mindig találok itthon valamilyen alapanyagot, melyből el tudom készíteni. Most körte volt itthon, így körtés fagyi készült készült fahéjasan.




Hozzávalók:
25 dkg mascarpone
1 dl tej
2 dl tejszín
6+2 db érett körte
1 kk fahéj
folyékony édesítőszer ízlés szerint

  1. 6 db körtének vágjuk le a héját, valamint szedjük ki a magházukat. Botmixerrel pépesítsük össze a körtét, és keverjük hozzá a fahéjat.
  2. Keverjük össze a hideg mascarponét, tejszínt és a tejet, majd töltsük bele fagyigépbe. Adjuk hozzá a pépesített körtét és édesítsük ízlés szerint.
  3. Készítsük el a géppel a fagylaltot, majd ha elkészült tegyük a fagyasztóba, hogy gombócolhatóvá dermedjen.
  4. Tisztítsuk meg, illetve kockázzuk fel a 2 db körtét, és díszítsük vele az elkészült fagylaltot

1 megjegyzés:

Naomi T. / fashion and inspiration blog írta...

hmmmmmm.isteni! üdv,xx
http://sparklingeyeswoman.blogspot.com/

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails