Hozzávalók:
8 db alma
1 citrom
1 liter víz
4 dl tejszín
fahéj
folyékony édesítőszer
szegfűszeg
- Az almákat pucoljuk meg, szedjük ki a magházukat majd kockázzuk össze.
- A citromokat szeleteljük fel.
- A fahéjat és a szegfűszeget tegyük teatojásba, majd tegyük bele a citrommal együtt a vízbe.
- Forraljuk fel a vizet, majd tegyük bele az almákat. Édesítsük ízlés szerint.
- Alma fajtától és ízléstől függően főzzük meg az almát. Én 2-3 perc alatt épphogy összeforraltam.
- Tegyük hozzá a tejszínt és forraljuk össze.
- Tálalás előtt hűtsük le a levest.
1 megjegyzés:
Nagyon guszta! :) Sokszor csinálok magamnak kompótot, ugyan így fűszerezve :))) és még eddig sosem jutott eszembe, hogy továbbgondoljam egy kis tejszínnel. Jó, hogy neked eszedbe jutott, biztosan én is megcsinálom :))))
Megjegyzés küldése