2011. szeptember 9., péntek

Tejszínes almaleves

Egy ideje készülök már almalevest készíteni, de aztán valahogy mindig elmaradt. Kedden azonban szerencsére sor került rá, és mondhatom, nagyon jól sikerült. Jövő héten egészen biztos, hogy fogok még készíteni, és a recepten sem fogok változtatni semmit. 



Hozzávalók:
8 db alma
1 citrom
1 liter víz
4 dl tejszín
fahéj
folyékony édesítőszer
szegfűszeg

  


  1. Az almákat pucoljuk meg, szedjük ki a magházukat majd kockázzuk össze.
  2. A citromokat szeleteljük fel.
  3. A fahéjat és a szegfűszeget tegyük teatojásba, majd tegyük bele a citrommal együtt a vízbe.
  4. Forraljuk fel a vizet, majd tegyük bele az almákat. Édesítsük ízlés szerint.
  5. Alma fajtától és ízléstől függően főzzük meg az almát. Én 2-3 perc alatt épphogy összeforraltam.
  6. Tegyük hozzá a tejszínt és forraljuk össze.
  7. Tálalás előtt hűtsük le a levest.

1 megjegyzés:

bodzablog írta...

Nagyon guszta! :) Sokszor csinálok magamnak kompótot, ugyan így fűszerezve :))) és még eddig sosem jutott eszembe, hogy továbbgondoljam egy kis tejszínnel. Jó, hogy neked eszedbe jutott, biztosan én is megcsinálom :))))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails