Az idei évben többbféle lekvárt is tettem el. Eredetileg úgy terveztem, hogy majd szépen sorjában felkerülnek ide is, de már látom, hogy ez az nem fog megtörténni. Egyrészt azért, mert több gyümölcsnek már rég lejárt a szezonja, másrészt a tervek szerint kevesebb édes ízvilágú étel fog felkerülni a blogra a jövőben.
Mindenesetre azért leírom, hogy miket készítettem a hónapokban, ha másnem jó lesz majd kiindulásnak a következő években.
- eperlekvár
- eper-rebarbara lekvár
- sárgabarack lekvár
- fahéjas sárgabarack lekvár
- vodkás-vaníliás sárgabarack lekvár
- gyömbéres sárgabarack lekvár
- csokoládés sárgabarack lekvár
- fügelekvár
- körtés almalekvár
- vaníliás körtelekvár
- tokajis vanílás körtelekvár
Hozzávalók:
1 kg alma
70 dkg füge
1 tk fahéj
folyékony édesítőszer
1 kg alma
70 dkg füge
1 tk fahéj
folyékony édesítőszer
- Az almát és a fügét mossuk meg. Vágjuk le a fügék szárát. Az almáknak vágjuk ki a magházát.
- Főzzük össze a gyümölcsöket, majd turmixlojuk össze ízlés szerint.
- Édesítsük fahéjjal valamint ízlés szerint édesítsük.
- Töltsük üvegekbe, majd zárjuk le.
- Fordítsuk fejre az üvegeket kb 5 percig.
2 megjegyzés:
Gyönyörű a színe, az íze is biztos nagyon különleges lehet. Szívesen megkóstolnám, ha kapok fügét, akkor elkészítek egy edagot.
Köszönöm! Finom nagyon, remélhetőleg még érnek be az idén fügék:)
Megjegyzés küldése