2011. augusztus 29., hétfő

Mandulás őszibarack turmix

Már az első kanál őszibarack krémleves után tudtam, hogy ezt a kombinációt bizony ki kell próbálnom majd turmixként is. Az őszibarack és a mandula nagyon tuti  párost alkotnak együtt. Javaslom, hogy aki még nem próbálta, kóstolja meg, akár levesként, akár csak egyszerűen egy pohár turmixként.




Hozzávalók:
25 dkg kimagozott, héjtalanított őszibarack
1,5 dl natúr joghurt
folyékony édesítőszer
fél marék mandula




  1. A barackokat magozzuk ki, valamint szedjük le a héját.
  2. Amennyiben rajta van a héj még a mandulán, áztassuk be forró vízbe 3-4 percre.
  3. Szedjük le a mandulák héját.
  4. Egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a mandulaszemeket.
  5. A barackot, a mandulát valamint a hideg joghurtot tegyük turmixgépbe és turmixoljuk össze.
  6. Amennyiben szükséges édesítsük ízlés szerint, valamint turmixoljuk ismét össze.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails