Igaz, a recepten nem is változtattam túl sokat, pont csak annyit, hogy épp egy kicsit mégis más legyen. A sajtom adott volt hozzá, ugyanis volt a hűtőmben három darab árválkodó "parmezánvég" is.
A néhány hónapnyi "sütőtök nélküliség" után végül annyira ízlett ez a leves, hogy kétszer is elkészítettem, ráadásul szinte egymás után. Napokig ez volt az ebédem az utóbbi két hétben:)
Hozzávalók:
1 db (kb 50 dkg) tisztított sütőtök
1 db (kb 50 dkg) tisztított sütőtök
2 kisebb fej lilahagyma
1 szelet füstölt szalonna
5 dl húsleves (vagy alaplé esetleg víz)
kb. 4 ek reszelt parmezán/grana padano
2 dl tejszín
só
olíva olaj
kb. 4 ek reszelt parmezán/grana padano
2 dl tejszín
só
olíva olaj
- A szalonnát kockázzuk fel, adjunk hozzá kevés olíva olajt és süssük zsírjára.
- Adjuk hozzá a felkockázott lilahagymát és dinszteljük meg
- A felkockázott sütőtököt adjuk a szalonnás-hagymás keverékhez és enyhén pirítsuk le.
- Adjuk hozzá a húslevest és sózzuk.
- Főzzük addig amíg a tök megpuhul és turmixoljuk össze simára.
- Adjuk hozzá a tejszínt és a parmezánt valamint még adjunk hozzá még annyi vizet, hogy kellemes sűrűségű legyen.
- Forraljuk össze a levest, valamint amennyiben még szükséges fűszerezzük
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése