2013. október 15., kedd

Parmezános sütőtök krémleves

Hasonló ízvilágú lett az idei első sütőtök krémlevesem, mint a tavaly készített kedvenc változatom.
Igaz, a recepten nem is változtattam túl sokat, pont csak annyit, hogy épp egy kicsit mégis más legyen. A sajtom adott volt hozzá, ugyanis volt a hűtőmben három darab árválkodó "parmezánvég" is.
A néhány hónapnyi "sütőtök nélküliség" után végül annyira ízlett ez a leves, hogy kétszer is elkészítettem, ráadásul szinte egymás után. Napokig ez volt az ebédem az utóbbi két hétben:)


Hozzávalók:
1 db (kb 
50 dkg) tisztított sütőtök
2 kisebb fej lilahagyma
1 szelet füstölt szalonna
5 dl húsleves (vagy alaplé esetleg víz)
kb. 4 ek reszelt parmezán/grana padano
2 dl tejszín

olíva olaj


  1. A szalonnát kockázzuk fel, adjunk hozzá kevés olíva olajt és süssük zsírjára.
  2. Adjuk hozzá a felkockázott lilahagymát és dinszteljük meg 
  3. A felkockázott sütőtököt adjuk a szalonnás-hagymás keverékhez és enyhén pirítsuk le.
  4. Adjuk hozzá a húslevest és sózzuk.
  5. Főzzük addig amíg a tök megpuhul és turmixoljuk össze simára.
  6. Adjuk hozzá a tejszínt és a parmezánt valamint még adjunk hozzá még annyi vizet, hogy kellemes sűrűségű legyen.
  7. Forraljuk össze a levest, valamint  amennyiben  még szükséges  fűszerezzük




Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails