Hozzávalók:
húsosabb paradicsom (pl lucullus)
só
szúnyogháló vagy egyéb jól szellőző anyag
- A paradicsomokat mossuk meg, és vágjuk ketté.
- Szedjük ki a magokat egy kiskanál segítségével.
- Tegyük a paradicsomokat a héjas felükkel lefelé fordítva egymás mellé egy tepsibe (vagy pl. egy tálcára) és sózzuk be a tetejüket.
- Takarjuk le a paradicsomokat szúnyoghálóval és tegyük napos helyre. 2-3 nap alatt a paradicsomok szépen meg fognak aszalódni. Éjszakára vigyük be, hogy ne érje pára.
- Az aszalt paradicsomokat tegyük ízlés szerinti fűszeres olajba.
Amennyiben az időjárás hűvösebb, aszalhatunk sütőben is. Ebben az esetben 80-90 fokos sütőben kb 8-10 óra alatt készül el az aszalt paradicsom.
Update:: Az aszalt paradicsomot akár hónapokig is eltarthatjuk olíva olajban. Nálam közel egy évig gond nélkül elállt!
1 megjegyzés:
Elmaradásban vagyok a szabi miatt :) Te ilyen puccos sóval csináltad a parikat? Biztosan isteni. Én simával gyártottam és olívába fojtottam őket. Imádom az olaját használni télen :)
Ez az asztalon nagyon klassz, már akartam mondani. Teljesen odavagyok a textúrájától. Imádom ezt a rusztikus stílust, de csak az ételfotókon. Nálad tökéletesek a kompozíciók, le a kalappal! :)
Megjegyzés küldése