2011. szeptember 20., kedd

Lecsós szelet

Lassan véget ér a lecsószezon, így kihasználva a még jó ízű paradicsomot és paprikát, a hétvégén lecsós szelet került terítékre. Elképzelhető, hogy majd a hétvégén is készítek majd valamilyen lecsós fogást, ugyanis szombaton lecsófesztivál  lesz Székesfehérváron. Nehéz ilyenkor ellenállni, ugyanis meglehetősen intenzív lecsó illat lengi át a várost. Egy teljes utca megtelik a rendezvény ideje alatt lecsófőző csapatokkal....... olvastam, hogy közel 500 fő főz majd az idén. Aki esetleg még nem volt ezen a rendezvényen, annak szívesen ajánlom, jó kis program minden korosztálynak!
 
 


Hozzávalók:
1 kg sertés karaj
2 szelet szalonna
2 kg paradicsom
1 kg paprika
3 fej vöröshagyma
olaj

bors



  1. A húst szeleteljük fel, majd nagyon enyhén klopfoljuk ki.
  2. Egy serpenyőben, nagy lángon, kevés olajon süssük meg a hússzeleteket mindkét oldalról, de csak annyira, hogy sült kéreg képződjön rajta. A hús szeleteket tegyük bele egymás mellé egy tepsibe.
  3. Lefedve, 200 fokon süssük készre.
  4. A paradicsomokat öntsük le forró vízzel. Néhány percig hagyjuk állni, majd húzzuk le a héjukat. A paprikákat karikázzuk fel.
  5. A hagymát és a szalonnát kockázzuk fel. Süssük a szalonnát zsírjára, majd adjuk hozzá a hagymát  és dinszteljük meg.
  6. Adjuk a hagymához a paradicsomot valamint a paprikát és lassú lángon főzzük készre. Sózzuk, borsozzuk, esetleg a ha nem elég édes a paradicsom édesítsük ízlés szerint.
  7. Amikor a hús megsült adjuk a lecsós alaphoz, majd főzzük össze.

Köretnek barna rizst ajánlok hozzá!

2 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon jól néz ki, guszta! Rizzsel is finom, de én krumplipürével enném, ha most itt lenne előttem!

Mézesélet írta...

Köszi Éva! Biztos krumplipürével is finom lehet.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails