Lassan véget ér a lecsószezon, így kihasználva a még jó ízű paradicsomot és paprikát, a hétvégén lecsós szelet került terítékre. Elképzelhető, hogy majd a hétvégén is készítek majd valamilyen lecsós fogást, ugyanis szombaton lecsófesztivál lesz Székesfehérváron. Nehéz ilyenkor ellenállni, ugyanis meglehetősen intenzív lecsó illat lengi át a várost. Egy teljes utca megtelik a rendezvény ideje alatt lecsófőző csapatokkal....... olvastam, hogy közel 500 fő főz majd az idén. Aki esetleg még nem volt ezen a rendezvényen, annak szívesen ajánlom, jó kis program minden korosztálynak!
Hozzávalók:
1 kg sertés karaj
2 szelet szalonna
2 kg paradicsom1 kg paprika
3 fej vöröshagyma
olaj
só
bors
- A húst szeleteljük fel, majd nagyon enyhén klopfoljuk ki.
- Egy serpenyőben, nagy lángon, kevés olajon süssük meg a hússzeleteket mindkét oldalról, de csak annyira, hogy sült kéreg képződjön rajta. A hús szeleteket tegyük bele egymás mellé egy tepsibe.
- Lefedve, 200 fokon süssük készre.
- A paradicsomokat öntsük le forró vízzel. Néhány percig hagyjuk állni, majd húzzuk le a héjukat. A paprikákat karikázzuk fel.
- A hagymát és a szalonnát kockázzuk fel. Süssük a szalonnát zsírjára, majd adjuk hozzá a hagymát és dinszteljük meg.
- Adjuk a hagymához a paradicsomot valamint a paprikát és lassú lángon főzzük készre. Sózzuk, borsozzuk, esetleg a ha nem elég édes a paradicsom édesítsük ízlés szerint.
- Amikor a hús megsült adjuk a lecsós alaphoz, majd főzzük össze.
Köretnek barna rizst ajánlok hozzá!
2 megjegyzés:
Nagyon jól néz ki, guszta! Rizzsel is finom, de én krumplipürével enném, ha most itt lenne előttem!
Köszi Éva! Biztos krumplipürével is finom lehet.
Megjegyzés küldése