2012. június 7., csütörtök

Fügefagylalt

Bár a fügeszezonnak még se híre se hamva, de úgy gondolom, hogy mégis meg kell osztanom ezt a jó kis fagyireceptet...... Azért készült most, mert a hetekben azon fáradozok, hogy felhasználásra kerüljenek a fagyasztóban eltett tavalyi zöldségek és gyümölcsök.


Miután megtaláltam a fagyasztóban a jéghideg fügét valahogy nem is volt kérdés, hogy fagylalt fog belőle készülni. Szerencsére volt itthon tejszín is, a többi alapanyag meg szinte kínálta magát:)


Hozzávalók:
40 dkg füge
2 dl tejszín
4 dl tej
10 dkg mascarpone
1 citrom leve
1 ek tahini (elhagyható)
folyékony édesítőszer


  1. A fügéket botmixerrel pépesítsük össze, ízlés szerint hagyhatunk benne egy-két nagyobb darabot is a gyümölcsökből.
  2. Keverjük össze a hideg mascarponét, tahinit, a citromok levét, a tejszínt és a tejet, majd édesítsük ízlés szerint. 
  3. Töltsük bele a masszát fagyigépbe. 
  4. Készítsük el a géppel a fagylaltot, majd ha elkészült tegyük a fagyasztóba, hogy gombócolhatóvá dermedjen.




Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails