A napokban egyik este nagyon-nagyon ettem volna valamilyen finom levest, és mivel a tárkonyos raguleves vitathatlanul az egyik legkedvesebb levesem így majdnem az is készült. Aztán úgy voltam vele, hogy nem volt kedvem boltba menni gombáért és továbbgondolva a dolgot valahogy a tárkony ízére sem vágytam már igazán.
Így készült végül a következő szimpla tejszínes csirkemelles borsóleves, melyet nagyon tudok ajánlani az elkövetkezendő hűvösebb napok valamelyikére......
45 dkg borsó (fagyasztott vagy friss)
40 dkg csirkemell
2 db sárgarépa
1 fej vöröshagyma
2 dl tejszín
só
olaj
- A csirkemellt kockázzuk fel, a sárgarépát karikázzuk fel.
- A hagymát tisztítsuk meg, kockázzuk fel, majd kevés olajon dinszteljük meg.
- Adjuk a hagymához a csirkemellet, majd időnkénti kevergetés mellett enyhén pirítsuk meg.
- A karikákra vágott sárgarépát valamint a borsót adjuk hozzá és pirítsuk tovább az egészet.
- Öntsük fel vízzel, sózzuk majd lefedve főzzük addig amíg puha lesz minden.
- Öntsük bele a tejszínt és forraljuk össze a levesünket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése