Valójában minden formában szeretem ezt a gyümölcsöt, legyen az ital, fagylalt, rétes, sós vagy édes ízvilágú saláta, vagy akár persze lehet egy finom csokoládés-körtés pite is.
Az elmúlt években mindig szoktam eltenni néhány üveg körtelekvárt is, mert szerintem az egyik legfinomabb lekvár készíthető körtéből.
Próbáltam már többféle ízesítéssel is, ezek közül szerepelt már a blogon egy vaníliás valamint egy tokajis variáció.
Múlt héten éppen egy aszalt szilvával ízesített változatot próbáltam ki, így ezt hoztam most Nektek:)
1,5 kg érett körte (magház és héja nélkül)
1 marék aszalt szilva
cukor vagy édesítőszer
fél mk natrium benzoát
- Az körtéket mossuk meg. Vágjuk ki a körték magházát, és vágjuk le a héjukat.
- Kockázzuk fel a gyümölcsöt és vágjuk össze kisebb darabokra az aszalt szilvát.
- Keverjük össze és főzzünk belőle lekvárt.
- Édesítsük ízlés szerint, valamint a végén keverjük el benne a nátrium benzoátot.
- Töltsük üvegekbe, majd zárjuk le.
- Fordítsuk fejre az üvegeket kb 5 percig
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése