A két napja készített csokoládés körtesaláta után ma nem bírtam ki és ismét egy finom, gyümölcsös salátát készítettem vacsorára. Remélem, Ti is szeretitek a körtét! Én nagyon..... most amikor írom e sorokat éppen rostos körtelé fődögél a konyhámban és ennek köszönhetően finom körteillat terjeng a lakásban.
Hozzávalók (1 adaghoz):
1 marék vegyes zöldsaláta
1 marék kesudió
3 szem érett körte
1 ek vaj
1 ek cukor (kókuszcukrot használtam, lehet másféle is például nádcukor is)
5 dkg feta vagy krémfehérsajt
Az öntethez:
0.5 dl tejszín
1 ek balzsamecet
+ jóféle kenyér a tálaláshoz
- A körtéket hámozzuk meg és szedjük ki a magházukat.
- Egy teflonos serpenyőt hevítsünk fel.
- 1 ek cukrot és 1 ek vajat tegyünk bele és karamellizáljuk meg.
- Tegyük bele a körtéket és grillezük meg, Félidőben fordítsuk meg.
- Tegyük a serpenyőbe a kesudiót és pirítsuk le enyhén.
- Adjuk a tejszínhez a balzsamecetet és egy habverővel sűrítsük be.
- A salátát tegyük ki a tányérra. Helyezzük a salátára a körtéket.
- Szórjuk rá kesudiót.
- Morzsuljuk rá fetát és és locsoljuk meg az öntettel.
Fogyasszuk megpirított jóféle kenyérrel!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése