2013. szeptember 5., csütörtök

Kuszkusz padlizsánnal és csirkével

Voltatok már úgy, hogy eszetekbe jutott egy étel és egyszerűen nem ment ki a fejetekből? Én például most így jártam a következő fogással....

Jó néhány napja minden cél nélkül vettem egy padlizsánt. Vagyis igazából kettőt vásároltam, de az egyikből aztán közben elkészült egy  medvehagymás padlizsános tészta.


A másik padlizsán  a hűtőben várakozott és szinte minden nap eszembe jutott, hogy el kéne készíteni, mégpedig kuszkusszal és csirkemellel. 

Tegnap végre sor került rá, így szívesen ajánlom a figyelmetekbe, ha egy gyors és finom egyálételt szertnétek készíteni. 


Fogyaszthatuk frissen, vagy akár az elkészítést követő napon is!

Vendégeket várva, vagy elfoglaltabb napokon akár meg is oszthatjuk az amúgy se sok ideig tartó elkészítéi időt. Ütemezhetjük úgy, hogy előző nap megsütjük a padlizsánt és a csirkemellet és így a tálalás és fogyasztás előtt már csak a frissen elkészített kuszkuszt adjuk hozzá.


Hozzávalók:
25 dkg kuszkusz
1 nagyobb padlizsán
1 lilahagyma
1 db csirkemell húsa
1 ek vaj
olíva olaj
húsleves/alaplé vagy víz


  1. A kuszkusz öntsük egy tálba.
  2. A kuszkuszt öntsük fel annyi húslevessel/alaplével vagy vízzel, hogy ellepje. 
  3. Sózzuk meg és keverjük el, majd takarjuk le annyi időre amíg beszívja a nedvességet (5-10 perc).
  4. Keverjük el a vajat kuszkuszban.
  5. Kockázzuk fel a lilahagymát és kevés olíva olajon dinszteljük meg.
  6. Adjuk hozá a felkockázott padlizsánt és pirítsuk le. Közben sózzuk majd tegyük félre.
  7. Öntsünk olíva olajat abba a serpenyőben amelyben a padlizsánt pirítottuk. Tegyük bele a felkockázott csirkemellet, sózzuk és enyhén pirítsuk le.
  8. Keverjük hozzá a padlizsánt és a csirkemellet a kuszkuszhoz.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails