2013. szeptember 22., vasárnap

Mustáros tarja

Viszonylag ritkán készítek tarját, de ha mégis ez készül, akkor általában előfőzöm sütés előtt. Most is így tettem majd egy fokhagymás-mustáros szósszal fűszereztem és ment a sütőbe!


Hozzávalók:
1,5 kg sertés tarja
5 ek mustár

2 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
5 babérlevél 
  1. Az tarját tegyük egy lábasba és öntsük fel hideg vízzel.
  2. Adjuk hozzá a megtisztított 2 fej vöröshagymát, a fél fej fokhagyma megtisztított gerezdjeit és a babérlevelet.
  3. Sózzuk ízlés szerint, és tegyük fel lefedve lassú lángon főni.
  4. Lefedve főzzük félpuhára (kb egy óra alatt).
  5. Vegyük ki a húst a vízből.
  6. A fokhagyma másik felét tisztítsuk meg és zúzzuk össze majd  keverjük össze a mustárral.
  7. Kenjük be a húsdarabot körbe a a fokhagymás-mustáros keverékkel.
  8. Helyezzük egy lefedhető sütőtálba, majd lefedve, 200  fokon süssük készre kb 1 óra alatt.
  9. Szeletelés előtt pihentessük legalább fél órát.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails