Hozzávalók:
1,5 kg sertés tarja
5 ek mustár
só
2 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
5 babérlevél
- Az tarját tegyük egy lábasba és öntsük fel hideg vízzel.
- Adjuk hozzá a megtisztított 2 fej vöröshagymát, a fél fej fokhagyma megtisztított gerezdjeit és a babérlevelet.
- Sózzuk ízlés szerint, és tegyük fel lefedve lassú lángon főni.
- Lefedve főzzük félpuhára (kb egy óra alatt).
- Vegyük ki a húst a vízből.
- A fokhagyma másik felét tisztítsuk meg és zúzzuk össze majd keverjük össze a mustárral.
- Kenjük be a húsdarabot körbe a a fokhagymás-mustáros keverékkel.
- Helyezzük egy lefedhető sütőtálba, majd lefedve, 200 fokon süssük készre kb 1 óra alatt.
- Szeletelés előtt pihentessük legalább fél órát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése