2013. szeptember 19., csütörtök

Diós-lilahagymás tagliatelle

Egy igazi, őszi hangulatú tésztát hoztam ma, ha már így beköszöntött az ősz! Rohanós hétköznapokon ideális fogás lehet a következő tésztás fogás, hiszen nagyon gyorsan elkészíthetjük akár ebédre vagy vacsorára. Tényleg gyors, ugyanis a tészta főzési ideje alatt könnyedén el tudjuk készíteni a lilahagymás-pirított diós feltétet.


Hozzávalók (1 adaghoz)
1 db lilahagyma
1 marék durvára tört dió
olíva olaj
vaj

+
tagliatelle és sajt a tálaláshoz (pecorino -t használtam)

  1. A hagymát csíkozzuk fel és olíva olajon és vaj keverékén dinszteljük meg, közben sózzuk meg enyhén, majd szedjük ki a serpenyőből.
  2. Ugyanebben a serpenyőben pirítsuk meg enyhén a durvára tört diót.
  3. Tegyük fel a tésztát főni.
  4. Keverjük össze a kifőtt tésztát a pirított dióval és a lilahagymával, majd sózzuk ízlés szerint és tegyünk hozzá 1-2 evőkanállal a tészta főzővízéből, hogy kellemes állagú legyen.
  5. Reszeljünk rá pecorino-t.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

4. pont "és padlizsános" :-) Honnan maradt benne? :-D

Mézesélet írta...

nagyon köszönöm! A padlizsános tésztámból maradt benne, azt írtam át:) még jó, hogy többször is át szoktam olvasni :):):)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails