Hozzávalók (1 adaghoz)
1 db lilahagyma
1 marék durvára tört dió
só
olíva olaj
vaj
+ tagliatelle és sajt a tálaláshoz (pecorino -t használtam)
- A hagymát csíkozzuk fel és olíva olajon és vaj keverékén dinszteljük meg, közben sózzuk meg enyhén, majd szedjük ki a serpenyőből.
- Ugyanebben a serpenyőben pirítsuk meg enyhén a durvára tört diót.
- Tegyük fel a tésztát főni.
- Keverjük össze a kifőtt tésztát a pirított dióval és a lilahagymával, majd sózzuk ízlés szerint és tegyünk hozzá 1-2 evőkanállal a tészta főzővízéből, hogy kellemes állagú legyen.
- Reszeljünk rá pecorino-t.
2 megjegyzés:
4. pont "és padlizsános" :-) Honnan maradt benne? :-D
nagyon köszönöm! A padlizsános tésztámból maradt benne, azt írtam át:) még jó, hogy többször is át szoktam olvasni :):):)
Megjegyzés küldése