2013. szeptember 2., hétfő

Medvehagymás-padlizsános tészta

Ismét egy gyors tésztás fogást hoztam..
Múltkor írtam, hogy  a sült paprikás tésztát nyaralás előtt készítettem, és most tűnődök, hogy ezt a padlizsánosat meg éppen azután, hogy hazaérkeztünk:) 

Mivel volt a hűtőmben olajban eltett medvehagyma, így azzal is ízesítettem, de akinek éppen nincs, vagy nem szereti, az nyugodtan ki is hagyhatja belőle.


Hozzávalók (2 adaghoz)
1 nagyobb padlizsán
1 db lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
bors
olíva olaj
vaj

+ jófajta tészta és parmezán/grana padano a tálaláshoz


  1. A padlizsánt mossuk meg és töröljük szárazra.
  2. A hagymát kockázzuk össze és olíva olajon és vaj keverékén dinszteljük meg, adjuk hozzá medvehagymát és a zúzott fokhagymát és futtassuk meg.
  3. Adjuk hozzá a kisebb darabokra szeletelt padlizsánt a hagymához és pirítsuk le, közben ízesítsük sóval, borssal
  4. Tegyük fel a tésztát főni.
  5. Keverjük össze a kifőtt tésztát az elkészült padlizsános keverékkel, plusz tegyünk hozzá 1-2 evőkanállal a tészta főzővízéből és reszeljünk rá grana padano/parmezán-t

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails