Remélem nem hangzik a recept neve túlságosan nagyképűen, de nem jutott ettől jobb receptcím az eszembe és hát ez hiszem, hogy ez tényleg jóval több, mint egy egyszerű diós tészta....
.
Voltatok már úgy, hogy egy étel nem ment ki a fejetekből? Én most így voltam napok óta a diós tésztával, de az a legjobb az egészben, hogy a diós/mákos és úgy általában az édes tésztákért sose rajongtam, és így nem is szoktam készíteni. Ennek ellenére nem igazán tudtam elszakadni a diós tészta gondolatától.....
Aztán sikerült megfogalmaznom magamban, hogy igen Én ennék valamilyen édes tésztát amiben van dió is, de talán mégse azt a klasszikusat. Több minden, például tejszín, tejföl, lekvár is megfordult a fejemben, amivel lehetne fokozni, aztán végül egy karamellizát diós mascarponés feltéttel készítettem el. Nekem nagyon-nagyon ízlett!
Hozzávalók (1 adaghoz)
3 marék finomra őrölt dió
1 ek vaj
3 ek cukor (kókuszcukrot használtam, lehet másféle is például nádcukor is)
10 dkg mascarpone
+ ízlés szerint szélesmetélt (pl. fettuccine. tagliatelle)
- Egy teflonos serpenyőt hevítsünk fel.
- 3 ek cukrot és 1 ek vajat tegyünk bele és karamellizáljuk meg.
- Tegyük hozzá 2 ek diót és pirítsuk le enyhén.
- A mascarponét keverjük ki krémesre.
- Keverjük össze a mascarponét a diós keverékkel.
- Főzzük ki a tésztát
- Forgassuk össze a kifőtt tésztát a mascarponés dióval majd szórjuk meg 1 ek dióval.
- Tálaljuk ízlés szerint porcukorral.
2 megjegyzés:
Ezt már likeoltam :) Ki fogom próbálni!
Köszönöm Vicuska! szerintem nem fogsz csalódni... :)
Megjegyzés küldése