A következő levesben minden zöldségféle, azaz a burgonya, a sárgarépa a hagyma és a petrezselyem is idei termésű. Igazándiból eddig még soha nem készítettem burgonyából krémlevest és valószínűleg nem is jutott volna eszembe, hogy kéne készíteni. Aztán jött a "segítség", ugyanis hétvégén a facebook-on olvastam, hogy az egyik kedves olvasóm azt készített.
Ezután egyszerűen nem ment ki a fejemből, és mivel volt is itthon minden alapanyag így nem maradt más, ki kellett próbálnom:) Biztosan kijelenthetem, hogy nem utoljára készítettem, ajánlom szíves figyelmetekbe!
Hozzávalók:
1 szál újhagyma30 dkg újburgonya
1 közepes sárgarépa
olíva olaj
4 ek tejföl
só
- A hagymát kockázzuk fel és dinszteljük meg az olíva olajon.
- Adjuk hozzá a nagyobb darabokra összevágott burgonyát és a sárgarépát és futtassuk meg.
- Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, sózzuk és főzzük össze.
- Turmixoljuk össze az egészet.
- Adjuk hozzá és a tejfölt és és hígítsuk kellemes sűrűségűre és forraljuk össze az egészet.
Tálaljuk friss petrezselyemmel valamint sajttal/pirított kenyérkockával.
1 megjegyzés:
Ez mennyei leves! :o)
Megjegyzés küldése