2013. május 26., vasárnap

Rebarbarás ital

Egy egyszerű rebarbarás italt hoztam ma, melyet akár 10 perc alatt összedobhatunk. Került az italba 6 szem eper is, de szerintem ez akár el is hagyható, Én is csak azért tettem bele, hogy szebb színe legyen:)

 Jól lehűtve, esetleg jégkockákkal tálalva, ideális tavaszi hűsítő!


Hozzávalók:
30 dkg rebarbara
fél citrom leve
6 szem eper
cukor vagy édesítőszer ízlés szerint


  1.  A rebarbaráról húzzuk le a héját, majd vágjuk össze nagyobb darabokra,
  2. Kb fél liter vízben tegyük fel főni és főzzük amíg megpuhul (kb. 5 perc)
  3. Adjuk hozzá az epret, a citrom levét és édesítsük ízlés szerint.
  4. Turmixoljuk össze az egészet.
  5. Hűtsük le és hígítsuk kellemes sűrűségüre


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails