Egy egyszerű rebarbarás italt hoztam ma, melyet akár 10 perc alatt összedobhatunk. Került az italba 6 szem eper is, de szerintem ez akár el is hagyható, Én is csak azért tettem bele, hogy szebb színe legyen:)
Jól lehűtve, esetleg jégkockákkal tálalva, ideális tavaszi hűsítő!
Hozzávalók:
30 dkg rebarbara
fél citrom leve
6 szem eper
cukor vagy édesítőszer ízlés szerint
- A rebarbaráról húzzuk le a héját, majd vágjuk össze nagyobb darabokra,
- Kb fél liter vízben tegyük fel főni és főzzük amíg megpuhul (kb. 5 perc)
- Adjuk hozzá az epret, a citrom levét és édesítsük ízlés szerint.
- Turmixoljuk össze az egészet.
- Hűtsük le és hígítsuk kellemes sűrűségüre
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése