Hétvégén csupa tavaszi, főként zöldség alapú étel készült Nálam. Készült egy spárgás, valamit egy cukkinis étel valamint a következő saláta, melyben szinte minden megtalálható az első tavaszi zöldségek közül. A megadott mennyiségből egy nagy tálnyi adag lesz, próbáljátok ki, Nekünk nagyon ízlett.
Hozzávalók:
1 kisebb új fejeskáposzta
2 db közepes méretű sárgarépa
2 szál újhagyma
1 db karalábé
1 csomag retek
Az öntethez:
4 dl kefír
2 dl tejföl
2 kk mustár
1 kk nyírfacukor
só
3 ek majonéz
- A káposztát tisztítsuk meg majd reszeljük le vékonyra és sózzuk be enyhén. Hagyjuk kb fél órát állni.
- A sárgarépát és a retket, a karalábét és a hagymát tisztítsuk meg majd reszeljük le vékonyra.
- A káposztából nyomkodjuk ki a levét.
- Az öntet hozzávalóit keverjük ki krémesre.
- Keverjük az öntethez a zöldségeket, majd tálaljuk lehűtve.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése