2013. május 12., vasárnap

Kefíres tavaszi saláta

Hétvégén csupa tavaszi, főként zöldség alapú étel készült Nálam. Készült egy spárgás, valamit egy cukkinis étel valamint a következő saláta, melyben szinte minden megtalálható az első tavaszi zöldségek közül. A megadott mennyiségből egy nagy tálnyi adag lesz, próbáljátok ki, Nekünk nagyon ízlett.


Hozzávalók:
1 kisebb új fejeskáposzta
2 db közepes méretű sárgarépa
2 szál  újhagyma
1 db karalábé
1 csomag retek

Az öntethez:
4 dl kefír
2 dl tejföl
2 kk mustár
1 kk nyírfacukor
3 ek majonéz


  1. A káposztát tisztítsuk meg majd reszeljük le vékonyra és sózzuk be enyhén. Hagyjuk kb fél órát állni.
  2. A sárgarépát és a retket, a karalábét és a hagymát tisztítsuk meg majd reszeljük le vékonyra.
  3. A káposztából nyomkodjuk ki a levét.
  4. Az öntet hozzávalóit keverjük ki krémesre.
  5. Keverjük az öntethez a zöldségeket, majd tálaljuk lehűtve.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails