Azt hiszem, hogy még karácsony tájékán sikerült mákból jól bevásárolnom, de aztán el is feledkeztem róla és így több csomag bontatlan mákom is felhasználásra vár. Múlt hétvégén a kezembe akadt az egyik csomag és a következő mákos sütemény sült ki végül is belőle.......
A süti tetejére tettem mascarponét és úgy sütöttem meg, de ezt akár ki is hagyhatjuk, nélküle is biztosan finom lesz a végeredmény.
Hozzávalók:
20 dkg mák
20 dkg liszt
2,5 dl olaj
4 tojás
2,5dl natúr joghurt
1 csomag sütőpor
cukor vagy édesítőszer ízlés szerint
25 dkg mascarpone (elhagyható)
3 dl magozott megybefőtt (friss vagy fagyasztott is lehet)
- A tojásokat a joghurtot és az olajat keverjük ki krémesre. Adjuk hozzá a a sütőport és a darált mákot és keverjük el.
- Adjuk hozzá a lisztet, a mákot és édesítsük ízlés szerint és keverjük ki simára.
- A meggyet csepegtessük le és keverjük hozzá a meggyet a tésztához.
- Öntsük a tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.
- A meggy levét keverjük ki a mascarponéval és kevés cukorral vagy édesítőszerrel.
- Simítsuk a tészta tetejére a mascarponét.
- Előmelegített sütőben süssük 180 fokon készre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése