Hozzávalók: (18 cm-es tortaformához)
15 dkg keksz ( pl a Győri zabkeksz)
3 dkg puha vaj
50 dkg mascarpone
15 dkg cukor vagy cukorhelyettesítő
3 tojás
1 üveg ( 200 gr) CSIKOS meggyes-marcipános lekvár
- A kekszet törjük össze morzsásra és keverjük el alaposan a vajjal, majd nyomkodjuk a tortaforma aljára.
- Tegyük be az előmelegített sütőbe és 180 fokon süssük elő addig amíg kezd megkeményedni (kb 10 perc)
- A mascarponét keverjük ki a cukorral krémesre.
- Adjuk hozzá a tojásokat és alacsony fokozaton, rövid ideig keverve keverjük össze.
- A mascarponés krém felét oszlassuk el az elősütött kekszes alapon.
- Kenjünk rá a lekvár felét egy rétegben.
- A mascarponés krém másik felét oszlassuk el a lekváros rétegen.
- A lekvár másik felét tegyük halmokba a torta tetejére és fogpiszkálóval oszlassuk el körkörös mintában.
- A tortaformát alufóliázzuk be alaposan 3-4 rétegben.
- Öntsünk felforralt vizet egy tepsibe félig és tegyük bele a tortát.
- 160 fokon kb 70 perc alatt süssük meg a tortát. (nem kell teljesen szilárdnak lennie)
- Hagyjuk a vízben kihűlni.
- Fogyasztás előtt hűtsük egy éjszakán át, de legalább 6 órán keresztül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése