2013. május 2., csütörtök

Medvehagymás mángoldkrémleves

Ismét egy nagyon zöld levessel, valamint a ma délutáni borús időben készült "villámképpel" jelentkezem:) Az elmúlt hetekben nem nagyon volt módom a bloggal foglalkozni viszont az meg nagyon rossz érzés tud lenni, ha több napon keresztül nem jelentkezem. A következő levest már három napja eszegetem ebédre és még holnapra is fog belőle jutni, mégpedig a fotón szereplő adag. Amennyiben nem jutunk mángoldhoz, nyugodtan elkészíthetjük spenótból is.


Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
10 dkg medvehagyma

2 gerezd fokhagyma
30 dkg mángold (vagy lehet spenót is)
olíva olaj
2 dl tejszín


  1. A vöröshagymát kockázzuk fel és dinszteljük meg az olíva olajon.
  2. Adjuk hozzá a nagyobb darabokra összevágott medvehagymát és a mángoldot és dinszteljük meg. Adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát.
  3. Öntsünk hozzá kevés vizet, sózzuk, és főzzük össze. 
  4. Turmixoljuk össze az egészet.
  5. Adjuk hozzá és a tejszínt és ha még szükséges  sózzuk, valamint adjunk hozzá annyi vizet, hogy kellemes sűrűségű legyen és és forraljuk össze.
Tálaljuk reszelt sajttal/pirított kenyérkockával.

1 megjegyzés:

Anazar írta...

Pompás szín, remek hozzávalók ;-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails