Szeretitek a spárgát? Az az igazság, hogy Én sokáig, egészen pontosan tavalyig nem nagyon szerettem, de szerencsére aztán elkezdtünk összebarátkozni. Az idén most készítettem először spárgás ételt, de azt hiszem, hogy fogok rá alkalmat keresni, hogy ezt a variációt hamarosan megismételhessem. Főételnek és előételnek is ajánlom.... és a nem túl intenzív íze miatt nem csak "spárgarajongóknak" :)
Hozzávalók:
1 csomag zöld spárga
fél csomag réteslap
10 dkg krémsajt
5 dkg parmezán/grana padano
bors
só
1 ek tejföl
olíva olaj
- Készítsük elő a spárgát. A spárga szárát fogjuk meg és törjük le róla a fás részt. Nem kell külön "nézegetni", ott fog eltörni magától, ahol vége van a fás, használhatatlan résznek. Szedjük le a spárgáról a nagyobb pikkelyeket és mossuk meg alaposan.
- Tegyük a spárgákat forrásba lévő vízbe és főzzük egy-két percig.
- Vegyük ki a spárgákat és tegyük át hideg vízbe.
- A krémsajtot keverjük ki sóval és borssal és tejföllel.A parmezánt reszeljük le.
- A réteslapokat vágjuk össze a spárga szárának részeivel megegyező hosszúságúra.
- Ügyeljünk arra, hogy minden legyen előkészítve, mert a réteslapok gyorsan szárazzá válhatnak. Amennyiben mégis kicsit kiszáradnának vizezzük be enyhén. Tegyünk le 2 réteslapot és kenjük meg az első tetejét olíva olajjal, majd fektessük rá a másik réteslapot.
- Kenjük meg a krémsajtos keverékkel a tetejét, szórjuk meg reszelt parmezánnal majd vágjuk le és tekerjük bele a spárgát.
- Készítsük el az összes spárgát ilyen módon és tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe.
- Előmelegített sütőben 200 fokon süssük készre kb 10 perc alatt.
2 megjegyzés:
Nem tudok elmenni szó nélkül egy ilyen szép, zöld kép mellett!:))
Így még nem ettem, de biztos, hogy csak jó lehet!
Köszönöm Erika! Örülök, hogy teszik:)
Megjegyzés küldése