Hozzávalók (4 nagyobb pohárhoz):
40 dkg fagyasztott meggy
25 dkg mascarpone
2 dl tejszín
1 banán
folyékony édestőszer
3 kupica vanília kivonat
12 db keksz (Én ezt a fajtát használtam)
- A tejszínt verjük fel kemény habbá.
- A banánt botmixerrel pürésítsük össze.
- A mascarponét a banánnal az édesítőszerrel és a vanília kivonattal keverjük ki krémesre.
- A mascarponés keverékhez keverjük hozzá lazán a tejszínt.
- Tegyünk a poharak aljára egy réteg összemorzsolt kekszet, majd tegyünk rá egy réteg meggyet, végül tegyünk rá a krémből egy réteget. Ezt a rétegezést csináljuk meg kétszer.
1 megjegyzés:
Nagyon finom! Elkészítettem barackos verzióban: http://myonlinerecipebox.tumblr.com/post/27761169567/barackos-mascarpones-pohardesszert-hozzavalok
Megjegyzés küldése