2012. július 2., hétfő

Mascarponés meggyfagylalt


Megint fagyit hoztam! Tudom, hogy mostanában nagyon kevés a bejegyzésem a megszokotthoz képest és főként fagylalt receptet teszek fel, de mostanában nem igazán főzök sokat.....Amikor meg főzök, akkor meg majdnem mindig alakul úgy, hogy fotózni nem marad már időm, energiám. Na mindegy, biztos lesz ez még másképp is!


A fagylaltokat azonban nem tudom megunni, minden hétvégén készítek egy, de van amikor két kisebb adagot is, persze szigorúan mindig valamilyen cukormentes variációt. A nyár folyamán, főleg ha ilyen jó meleg időnk lesz, mint ami a napokban is van, biztosan fogok hozni még pár fagyireceptet. Rengeteg kipróbálásra váró ötletem van, most fogadjátok szeretettel ezt a mascarponés-meggyes fagylaltvariációt!


Hozzávalók:
40 dkg magozott meggy
2 dl tejszín
3 dl tej
25 dkg mascarpone
folyékony édesítőszer



  1. A meggyet botmixerrel pépesítsük össze, ízlés szerint hagyhatunk benne egy-két nagyobb darabot is a gyümölcsökből.
  2. Keverjük össze a hideg mascarponét, a tejszínt és a tejet, majd édesítsük ízlés szerint. 
  3. Töltsük bele a masszát fagyigépbe. 
  4. Készítsük el a géppel a fagylaltot, majd ha elkészült tegyük a fagyasztóba, hogy gombócolhatóvá dermedjen.



Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails