2012. július 14., szombat

Joghurtos-aszalt paradicsomos töksaláta

Napok gondolkodtam, hogy mi legyen a menü egy kisebb tökből, ami a hűtőmben pihent. Több ötletet is elvetve aztán végre bekattant, hogy egy könnyű salátát kéne belőle készíteni. Szerencsére még mindig van a tavaly olívaolajban eltett aszalt paradicsomból így adta magát és azzal ízesítettem. 
Nyugodtan kivitelezhető aszalt paradicsom nélkül is a saláta, azt hiszem úgy is finom, könnyű nyári fogás, vagy köret lehet!


Hozzávalók:
1 kisebb tök
olíva olaj
2-3 dl natúr joghurt
bors
citrom
5-6 db aszalt paradicsom


  1.  A töknek vágjuk le a héját. A középső magos részt távolítsuk el, majd kockázzuk fel kisebb darabokra.
  2. Sózzuk és olíva olajon pároljuk meg, de csak annyira, hogy még roppanós maradjon.
  3. A joghurtot keverjük ki simára a borssal, citromlével majd adjuk hozzá a felkockázott aszalt paradicsomot is.
  4. A kihűlt tököt keverjük hozzá a joghurtos szószhoz, majd tálaljuk lehűtve.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails