Napok gondolkodtam, hogy mi legyen a menü egy kisebb tökből, ami a hűtőmben pihent. Több ötletet is elvetve aztán végre bekattant, hogy egy könnyű salátát kéne belőle készíteni. Szerencsére még mindig van a tavaly olívaolajban eltett aszalt paradicsomból így adta magát és azzal ízesítettem.
Nyugodtan kivitelezhető aszalt paradicsom nélkül is a saláta, azt hiszem úgy is finom, könnyű nyári fogás, vagy köret lehet!
Hozzávalók:
1 kisebb tök
olíva olaj
2-3 dl natúr joghurt
bors
citrom
5-6 db aszalt paradicsom
- A töknek vágjuk le a héját. A középső magos részt távolítsuk el, majd kockázzuk fel kisebb darabokra.
- Sózzuk és olíva olajon pároljuk meg, de csak annyira, hogy még roppanós maradjon.
- A joghurtot keverjük ki simára a borssal, citromlével majd adjuk hozzá a felkockázott aszalt paradicsomot is.
- A kihűlt tököt keverjük hozzá a joghurtos szószhoz, majd tálaljuk lehűtve.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése