Remélem, hogy jól bírjátok ezt a nagy meleget, és sokat isztok valamint könnyű ételeket esztek:) Ebben a kánikulában ideális választás lehet akár a következő saláta is. Nálunk sült csirkével került terítékre, de önálló fogásként is fogyaszthatjuk.
Hozzávalók:
fél fej fehérkáposzta
3 közepes méretű sárgarépa
egy fej lilahagyma
1 tk fehérborecet
só
bors
3 kk cukor (nyírfacukrot használtam)
4 dl tejföl
1 tk fehérborecet
só
bors
3 kk cukor (nyírfacukrot használtam)
4 dl tejföl
- A káposztának vágjuk ki a torzsályát, majd szeleteljük fel vékonyra.
- A répát és a hagymát tisztítsuk meg és reszeljük le vékonyra.
- A káposztát sózzuk meg, majd keverjük össze alaposan,és hagyjuk kb fél órát állni.
- Nyomkodjuk ki a káposzta levét, majd keverjük hozzá a hagymát és a sárgarépát valamint a hagymát.
- A tejfölt keverjük ki a simára az ecettel, a mustárral és a cukorral és a borssal.
- Keverjük a tejfölös szószhoz a zöldségeket majd lehűtve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése