Ki szokott sütőben rántott húst készíteni? Én eddig nem, de mivel az eredménnyel tökéletesen meg vagyok elégedve így azt hiszem, hogy máskor is visszatérek majd ehhez a módszerhez.
Mondjuk viszonylag ritkán készítek rántott ételeket, de sok idő megspórolható ezzel a módszerrel.
Amennyiben így készítjük a rántott húst jóval kevesebb zsiradék fog az ételbe kerülni, valamint a jól ismert egész lakást betöltő olajszag sem jelzi azt, hogy mi volt az ebéd.....
Hozzávalók:
rántani való tetszőleges hússzeletek
liszt
tojás
zsemlemorzsa (Nálam búzakorpa, szezámmag)
olaj
Update: Időközben átálltam arra módszerre, hogy a tojáshoz teszek olajat is és úgy panírozom be. Ezzel a módszerrel kevésbé lesz száraz a hús.
Update: Időközben átálltam arra módszerre, hogy a tojáshoz teszek olajat is és úgy panírozom be. Ezzel a módszerrel kevésbé lesz száraz a hús.
- A hússzeleteket a szokott módon klopfoljuk ki, majd sózzuk be.
- Panírozzuk be hagyományos módon a hússzeleteket (liszt, tojás, morzsa)
- Egy tepsibe tegyünk sütőpapírt, majd ecsettel kenjük ki olajjal.
- Fektessük le a hússzeleteket majd a húsok tetejét is kenjük meg olajjal.
- 180 fokon süssük készre, félidőben fordítsunk egyet a húsokon.
2 megjegyzés:
Még csak padlizsánt késztettem ezzel a módszerrel és nagyon finom volt :)
Eddig még nem próbáltam ki, pedig már hallottam erről a módszerről nagyon praktikus! A fotóid nagyon szépek. Legközelebb kifogom próbálni, köszi!
Megjegyzés küldése