Nálam ilyenkor minden évben készül lencseleves, ettől nem tudok eltérni, de kipróbáltam egy könnyed lencsefasírtot is, melyet szívesen ajánlok valamilyen klassz mártogatós szósszal. Mondjuk szerintem nagyon illik hozzá egy fokhagymás-tejfölös hmmm.....?
Hozzávalók:
15 dkg lencse
3 babérlevél
1 fej vöröshagyma
2 tojás
bors
só
4 kk mustár
zabpelyely
olaj a sütéshez
- A lencsét tegyük fel főni a babérlevelekkel és sóval.
- Miután megfőtt szedjük ki a babérleveleket és szűrjük le, majd pépesítsük össze botmixerrel.
- A hagymát kockázzuk fel apróra és keverjük hozzá a széttört lencsét.
- Adjuk hozzá a tojást, a mustárt és annyi zabpelyhet, hogy fasírtszerű masszát kapjunk.
- Sózzuk valamint borsozzuk ízlés szerint,
- Pihentessük a masszát legalább fél órán keresztül hűtőszekrényben.
- Formázzunk belőle kisebb gombócokat.
- Forró, bő olajban süssük aranybarnára a gombócokat.
2 megjegyzés:
A zabpelyhet egészben vagy darálva "lisztként"? Köszi
Adela! egészben tettem bele.
Megjegyzés küldése