Karácsonyra készültek a következő pogácsák, mely alapja lényegében egy régebbi receptem, csak az arányokkal variáltam tovább egy kicsit. Mivel napokig (4 napig biztosan) megőrzi a frissességét, így jó választás lehet, ha előre kell elkészítenünk valamilyen sós süteményt.
Hozzávalók:
40 dkg liszt (20 dkg fehér tönköly és 20 dkg teljes kiőrlésű lisztet használtam)
30 dkg hideg vaj
60 dkg túró
fél csomag sütőpor
15 dkg félkemény sajt
só2 tojás
szezámmag szóráshoz
- A sajtot reszeljük le.
- Keverjük össze egy nagy tálban az összes hozzávalót.
- Tegyük a tésztát folpackba, majd pihentessük hűtőszekrényben legalább fél órán keresztül.
- A tésztát lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk kb.1 cm vastagságúra, majd szórjuk meg szezámmaggal a tetejét, Vágjuk fel a tésztát kockákra
- A kockákat tegyük bele sütőpapírral kibélelt tepsibe.
- Előmelegített 200 fokos sütőben süssük aranybarnára. (a sütőből kivéve lehet, hogy túlságosan puhának látszanak, de szobahőmérsékleten kicsit szilárdulni, keményedni fognak)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése