2012. december 27., csütörtök

Szezámmagos túrós pogácsa

Karácsonyra készültek a következő pogácsák, mely alapja lényegében egy régebbi receptem, csak az arányokkal variáltam tovább egy kicsit. Mivel napokig (4 napig biztosan) megőrzi a frissességét, így jó választás lehet, ha előre kell elkészítenünk valamilyen sós süteményt. 

t

Hozzávalók:
40 dkg liszt (20 dkg fehér tönköly és 20 dkg teljes kiőrlésű lisztet használtam)
30 dkg hideg vaj
60 dkg túró
fél csomag sütőpor

15 dkg félkemény sajt
 só
2 tojás
szezámmag szóráshoz




  1. A sajtot reszeljük le.
  2. Keverjük össze egy nagy tálban az összes hozzávalót.
  3. Tegyük a tésztát folpackba, majd pihentessük hűtőszekrényben legalább fél órán keresztül.
  4. A  tésztát lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk kb.1 cm vastagságúra, majd szórjuk meg szezámmaggal a tetejét,  Vágjuk fel a tésztát kockákra
  5. A kockákat tegyük bele sütőpapírral kibélelt tepsibe.
  6. Előmelegített 200 fokos sütőben süssük aranybarnára. (a sütőből kivéve lehet, hogy túlságosan puhának látszanak, de szobahőmérsékleten kicsit szilárdulni, keményedni fognak)

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails