Ebben a téli időjárásban biztosan sok helyen kerül terítékre valamilyen szívet-lelket melengető leves. Nálunk is így van, egyértelműen gyakrabban készül leves, mint amúgy úgy általában.......
Hétvégén eszembe jutott, hogy milyen régen volt már mind gombaleves mind pedig sajtkrémleves, aztán már magam se tudom, hogy hogyan de eljutottam addig, hogy összepárosítottam a kettőt. Csodafinom lett:)
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
olíva olaj
10 g szárított erdei gomba
20 dkg csiperke
10 dkg félkemény sajt
10 dkg camemebert
2 dl tejszín
fél csokor petrezselyem
bors
kevés szerecsendió
só
1 l húsleves vagy alaplé (esetleg víz)
- A szárított gombát áztassuk be a felhasználást megelőzően legalább 1 órára. A csiperkét tisztítsuk meg.
- A hagymát kockázzuk fel és kevés olíva olajon dinszteljük meg. Adjuk hozzá a szétzúzott fokhagymát és futtassuk meg.
- Adjuk hozzá a húslevest, a petrezselymet és ízesítsük sóval, szerecsendióval és a borssal majd főzzük össze.
- Adjuk hozzá a darabokra vágott camemeberet valamint a másik sajtot reszelve és főzzük addig amíg a sajtok felolvadnak.
- Turmixoljuk össze az egészet.
- A gombákat szeleteljük fel majd adjuk hozzá az összeturmixolt alaphoz és főzzük addig amíg a gombák megpuhulnak.
- Adjuk hozzá a tejszínt, ha szükséges még fűszerezzük és forraljuk össze a levesünket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése