Nagyon ritkán készítek burgonyából készült ételeket, valahogy eszembe se jut, kivéve amikor ketchupos húst készítek. Talán ez az az egy fogás van, amit nem tudok mással elképzelni csakis krumplipürével.
A következő rozmaringos-tejszínben sült burgonya azonban lehet, hogy más megvilágításba helyezte a burgonyahelyzetet, hiszen egyből a kedvencünk lett. A tejszíntől krémes, a rozmaringtól kellemesen fűszeres köretet képzeljen el aki még nem próbálta ezt a módszert.
Először egy kisebb adagot készítettem ami olyan gyorsan elfogyott, hogy le se tudtam fotózni. A hétvégén egy családi összejövetel apropóján ismét beütemeztem és ott is ízlett Mindenkinek aki kóstolta.
Hozzávalók:
0,5 kg tisztított burgonya
só
bors
2 dl habtejszín
friss rozmaring
- A burgonyát tisztítsuk meg és szeleteljük fel kb fél cm-es karikákra.
- Sózzuk be a burgonyát majd kb 20 percet hagyjuk állni.
- Tegyük a burgonyát egy tűzálló tálba, adjuk hozzá egy szál rozmaring leveleit, borsozzuk és öntsük fel tejszínnel.
- Lefedve, 180 fokos sütőben süssük addig amíg megpuhul a krumpli (kb 50 perc).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése