2012. december 17., hétfő

Rozmaringos-tejszínben sült burgonya

Nagyon ritkán készítek burgonyából készült ételeket, valahogy eszembe se jut, kivéve amikor ketchupos húst készítek. Talán ez az az egy fogás van, amit nem tudok mással elképzelni csakis krumplipürével.

A következő  rozmaringos-tejszínben sült burgonya azonban lehet, hogy más megvilágításba helyezte a burgonyahelyzetet, hiszen egyből a kedvencünk lett.  A tejszíntől krémes, a rozmaringtól kellemesen fűszeres köretet képzeljen el aki még nem próbálta ezt a módszert. 

Először egy kisebb adagot készítettem ami olyan gyorsan elfogyott, hogy le se tudtam fotózni. A hétvégén egy családi összejövetel apropóján ismét beütemeztem és ott is ízlett Mindenkinek aki kóstolta.


Hozzávalók:
0,5 kg tisztított burgonya

bors
2 dl habtejszín
friss rozmaring

  1. A burgonyát tisztítsuk meg és szeleteljük fel  kb fél cm-es karikákra.
  2. Sózzuk be a burgonyát majd kb 20 percet hagyjuk állni.
  3. Tegyük a burgonyát egy tűzálló tálba, adjuk hozzá egy szál rozmaring leveleit, borsozzuk és öntsük fel tejszínnel.
  4. Lefedve, 180 fokos sütőben süssük addig amíg megpuhul a krumpli (kb 50 perc).

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails