Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok minden kedves Olvasómnak!
Remélem, hogy Mindenki megvett mindent amit szeretett volna és a menü is kezd körvonalazódni:)
Advent harmadik vasárnapján sütöttem a következő kekszet, mely a tésztájába kerülő sok fahéj miatt igazi karácsonyi kekszre sikeredett.
Hozzávalók:
5 dkg mandula
15 dkg liszt vagy (7,5 dkg tönköly és 7,5 dkg teljes kiőrlésűt használtam)
1 tojás
12 dkg vaj7 dkg étcsokoládé (Én 85%-os Lindt-et használtam)
15 dkg cukor vagy cukorhelyettesítő (kókuszcukrot használtam)
1tk sütőpor
4 tk őrölt fahéj
- A liszthez adjuk hozzá az őrölt mandulát, a fahéjat, a tojást, a cukrot, a sütőport valamint a összekockázott hideg vajat és morzsoljuk össze az egészet. Adjuk a tésztához az apró darabokra szeletelt csokoládét és és gyúrjuk az egészből homogén tésztát.
- A tésztát csomagoljuk be folpackba és tegyük be legalább 1 órára hűtőszekrénybe.
- Lisztezett deszkán formáljunk a tésztából hengert, majd vágjuk a hengerből kb fél cm vastagságú korongokat. (vagy nyújtsuk ki és szaggassuk ki formával)
- Előmelegített sütőben, sütőpapírral kibélelt tepsiben süssük ki a kekszeket 180 fokon kb.8-10 perc alatt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése