.......amely fokhagymával valamint néhány szál rozmaringgal megbolondítva készült.
Napok óta motoszkált a fejemben, hogy "box baked camembert"-et kéne készítenem, de a cél érdekében csak-csak nem tértem be a boltba a hozzávaló megfelelő sajtot vásárolni. Szerencsére a hűtőmben lapult camembert, igaz nem dobozos fajta, így abból készítettem el a következő almás-diós variációt.
Végeredményképp azt hiszem, hogy jobb is, hogy végül nem a saját dobozában sült változatot készítettem, mert így még hozzáadtam egy almát valamint olíva olajjal is jól meglocsoltam. A gyümölcsből kisülő ízletes lé, a fokhagyma és a rozmaring remek ízt kölcsönöztek mind a sajtnak mind pedig az olíva olajnak.
Hozzávalók:
1 db camembert sajt (125 g)
3 gerezd fokhagyma
olíva olaj
1 szál rozmaring
1 kisebb alma
4-5 dióbél
+ a sajt méreténél egy kicsit nagyobb sütőgyűrű a sütéshez
- Az almának vágjuk le a héját majd szeleteljük fel. Tegyük a sütőgyűrűt egy hőálló tálba majd tegyük bele az almát és lazán nyomkodjuk meg.
- A sajtot metsszük be néhány helyen és szúrkodjuk bele a 3-4 darabbá szeletelt fokhagymagerezdeket, valamint a diódarabokat és a rozmaring leveleket.
- Tegyük a sajtot az almára.
- Locsoljuk meg olíva olajjal.
- Előmelegített 200 fokos sütőben 10-15 perc alatt süssük készre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése