Most, hogy itt a tél, sajnos sokkal kevesebbszer kerül a tányéromra saláta, mint ahogy kellene, pedig sok olyan saláta van amit nagyon szeretek.
A következő saláta most készült Nálam először, és kapásból azt hiszem, hogy az egyik kedvencem lett. Nagyon finom a pirított dió a salátával, próbáljátok ki!
Hozzávalók:
1 fej saláta (fejessalátát használtam, de lehet más is pl.jégsaláta, római saláta)
1 egész csirkemell
1 fej saláta (fejessalátát használtam, de lehet más is pl.jégsaláta, római saláta)
1 egész csirkemell
4 marék dió
Az öntethez:
1 kis doboz tejföl
3 gerezd fokhagyma
3 gerezd fokhagyma
3 ek olíva olaj
2 mk mustár
1 mk cukor (nyrífacukrot használtam)
só
bors
só
bors
- A diót törjük össze, majd kevés olíva olajon enyhén pirítsuk le és tegyük félre.
- A csirkemellet mossuk meg, töröljük szárazra majd kockázzuk fel.
- Öntsünk olíva olajat egy serpenyőbe és forrósítsuk fel.Tegyük bele a húst, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Süssük készre, és a végén enyhén pirítsuk le.
- A salátát mossuk meg és aprítsuk fel.
- A fokhagymát zúzzuk össze, majd az öntet többi hozzávalójával együtt keverjük krémesre
- Tálaljuk a salátát az öntettel, a csirkével és a pirított diódarabokkal.
1 megjegyzés:
További mézes élethez: A magyar úri család konyhája c., hagyományos elegancia, elfeledett házias nyamik.
Megjegyzés küldése