2012. december 9., vasárnap

Diós-csirkés saláta

Most, hogy itt a tél, sajnos sokkal kevesebbszer kerül a tányéromra saláta, mint ahogy kellene, pedig sok olyan saláta van amit nagyon szeretek. 

A következő saláta most készült Nálam először, és kapásból azt hiszem, hogy az egyik kedvencem lett. Nagyon finom a pirított dió a salátával, próbáljátok ki!


Hozzávalók:
1 fej saláta (fejessalátát használtam, de lehet más is pl.jégsaláta, római saláta)
1 egész csirkemell
4 marék dió

Az öntethez:
1 kis doboz tejföl
3 gerezd fokhagyma
3 ek olíva olaj
2 mk mustár
1 mk cukor  (nyrífacukrot használtam)

bors



  1. A diót törjük össze, majd kevés olíva olajon enyhén pirítsuk le és tegyük félre.
  2. A csirkemellet mossuk meg, töröljük szárazra majd kockázzuk fel.
  3. Öntsünk olíva olajat egy serpenyőbe és forrósítsuk fel.Tegyük bele a húst, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Süssük készre, és a végén enyhén pirítsuk le.
  4. A salátát mossuk meg és aprítsuk fel.
  5. A fokhagymát zúzzuk össze, majd az öntet többi hozzávalójával együtt keverjük krémesre
  6. Tálaljuk a salátát az öntettel, a csirkével és a pirított diódarabokkal.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

További mézes élethez: A magyar úri család konyhája c., hagyományos elegancia, elfeledett házias nyamik.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails