Az elkészítése rém egyszerű, az alapanyagokon kívül mindössze egy jó turmixgépre és darálóra lesz szükségünk.
Én nyírfacokorral készítettem, de ízlés szerint természetesen használhatunk hozzá másféle cukrot is. Azt viszont mindenképpen meg kell említenem, hogy szerintem különösen finom lesz a nyírfacukortól, ugyanis a nyírfacukor jellegzetes "hűvöskés" utóíze remekül passzol a mogyorókrémhez.
Hozzávalók:
20 dkg mogyoró
3-4 evőkanál nyírfacukor
30 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
3 ek mogyoróolaj
- A mogyórót és a cukrot daráljuk le.
- Tegyük a darált mogyórót, a cukrot, a széttördelt csokoládét és a mogyoróolajat turmixgébe, majd turmixoljuk össze. Amennyiben nehezen keverné a gép, időnként keverjük át fakanállal. Néhány perc múlva krémes mogyorókrémet kapunk.
Hidegen szillárd, szobahőmérsékleten hagyva folyékony, kenhető mogyórókrém lesz a végeredmény.
A mogyorókrém hetekig eláll hűtőszekrényben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése