Mikor megláttam a Bodzablogon a következő meggyes-mascarponés krémes pitét biztos voltam benne, hogy egyszer ki fogom próbálni. Aztán nem is kellet sokat várnom, mert a hétvégén adódott egy program, melyre gyorsan meg tudtam sütni ezt a sütit, az eredeti recepthez képest némi eltéréssel.
Remek választás volt, nagy sikere volt a pitének, kivétel nélkül mindenkinek nagyon ízlett aki kóstolta!
20 dkg zabkorpa
20 dkg liszt (Én 10 dkg teljes kiőrlésű lisztet és 10 dkg szénhidrátcsökkentő keveréket használtam)
20 dkg vaj
2 tojás
450 g kefir vagy natúr joghurt ( Én joghurtot használtam)
csipet só
20 dkg cukor (Nálam egy rész nyírfacukor, a többi folyékony édesítő)
25 dkg mascarpone
50 dkg magozott megy
1 csomag sütőpor
- A tojást a joghurtot, a puha vajat keverjük ki krémesre. Adjuk hozzá a cukrot, a sót és a sütőport és keverjük el.
- Adjuk hozzá a liszteket valamit a búzakorpát és keverjük ki simára.
- Öntsük a tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.
- A meggyet csepegtessük le. A meggy levét keverjük ki a mascarponéval és kevés cukorral vagy édesítőszerrel.
- Simítsuk a tészta tetejére a mascarponét.
- Tegyük rá a meggyszemeket a sütemény tetejére.
- Előmelegített sütőben süssük 180 fokon készre.
2 megjegyzés:
Nagyon örülök a diétás recepteknek, elmentettem, köszi szépen!
Szép lett a rózsaszínes mascarpone :))) Mostanság, ha nem lesz túl meleg, talán újra megsütöm, mert most valahogy nincs kedvem bekapcsolni a sütőt :D
Megjegyzés küldése