Szeretitek a túrógombócot? Én nagyon! Egyvalamihez azonban ragaszkodom, mégpedig ahhoz, hogy jó sok-sok tejföl legyen hozzá! A gombócokat most a hagyományos morzsás változat helyett mákba és és nyírfacukorból készített porcukorba forgattam, valamint egy kis bodzalekvárt is ettünk hozzá!
Hozzávalók:
50 dkg tehéntúró
3 db tojás
4 ek tönkölykorpa (vagy egyéb korpa)
2 púpos ek búzadara
1 csipet só
- A tojásokat válasszuk szét, majd a fehérjét vejük fel kemény habbá.
- A túrót törjük össze, majd keverjük ki a tojássárgájával, a sóval, a korpával valamint a búzadarával.
- Keverjük hozzá a felvert tojáshabot is.
- 2-3 órán keresztül pihentessük hűtőszekrényben.
- Forraljunk fel vizet a gombócok főzéshez.
- Nedves kézzel formáljunk gombócokat a túrós masszából.
- Lobogó sós vízbe főzzük készre a gombócokat. Amikor feljönnek a gombócok a víz tetejére szűrőkanál segítségével vegyük ki.
Tetszés szerint forgassuk a gombócokat pirított morzsába, korpába, mákba stb, és kínáljuk édesített tejföllel, levárral!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése