2012. szeptember 10., hétfő

Sajtos tökfasírt

Ez a nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető tökfasírt volt vasárnap az ebédünk, pedig majdnem levest készítettem abból a tökből ami a hűtőmben árválkodott hetek óta. Mostanában amúgy nagyon rákaptam a különböző fasírtokra, pedig emlékszem gyerekkoromban a világból is ki lehetett volna kergetni egy-egy ilyen étellel:) 

 

Na, de visszakanyarodva erre az fogásra, mi simán tejföllel fogyasztottuk, de egy pikáns mártogatós szószt is nagyon el tudok képzelni hozzá. Ideális sörkorcsolya is lehet, és mivel tényleg nincs sok tennivaló az elkészítésével, gyors vacsorának is ajánlom!

Készíthetjük, úgy is, hogy a tököt besózzuk, hagyjuk fél órát állni és kinyomkodjuk belőle a nedvességet. Ebben az esetben kevesebb korpa lesz szükséges hozzá.


Hozzávalók:
60 dkg tök (héjától, magjától megtisztított)
20 dkg sajt (eidamit használtam)
2 tojás
1 vöröshagyma
8-10 dkg korpa (tönkölykorpát használtam)

bors
olaj a sütéshez


  1. A tököt és a sajtot reszeljük le. A vööshagymát kockázzuk fel apróra.
  2. A tökből nyomkodjuk ki a nedvességet.
  3. A tököt keverjük el a tojással, a sajttal, a hagymával, a borssal és sóval. Adjuk hozzá annyi korpát, hogy fasírtszerű masszát kapjunk.
  4. Pihentessük a masszát legalább fél órán keresztül hűtőszekrényben
  5. Tegyünk egy sütőbe sütőpapírt majd olajozzuk be. Formázzunk a masszából kisebb korongokat és tegyük a sütőpaírra. 
  6. Olajozzuk meg a korongok tetejét, majd 200 fokos sütőben -félidőben megforgatva-süssük készre.



Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails