Sajnos, úgy tűnik, hogy menthetetlenül vége van a nyárnak! Nem tudom Ti, hogy vagytok vele, de Én az októbertől februárig tartó időszakot legszívesebben átugornám, persze leszámítva a karácsonyt. Na mindegy lesz még nyár, ugye?....:)
Múltkor említettem, hogy elkapott az idei évben esedékes "rétesláz", úgyhogy máris hozom a következő rétesvariációt. A töltelékbe most körte és ricotta került, de készíthetjük akár hagyományos tehéntúróval is.
Hozzávalók (3 db réteshez):
6 db réteslap
2 tojás
folyékony édesítőszer vagy cukor
40 dkg kimagozott, meghámozott körte
50 dkg ricotta vagy túró
4 ek tejföl
5 dkg vaj vagy olaj
- A körtéknek vágjuk le a héjukat és távolítsuk el a magházukat.Kockázzuk fel apróra a körtéket.
- 2 db tojást válasszunk szét, majd a fehérjét verjük fel kemény habbá.
- A ricottát a tojássárgájával és a tejföllel keverjük ki simára. Édesítsük ízlés szerint.
- Keverjük hozzá lazán a tojásfehérjét is.
- Egy réteslapot fektessünk le egy konyharuhára, majd csepegtessünk rá olvasztott vajat. Fektessünk rá egy másik réteslapot is.
- Tegyünk a réteslapra halmokat a ricottás keverékből, majd szórjunk rá kupacokba körtét is.
- Tekerjük fel a rétest. (Én most nem kentem meg tojással a tetejét, hogy jó ropogós maradjon, de akár meg is kenhetjük)
- Egy tepsit vajazzunk ki enyhén, majd előmelegített sütőben 200 fokon süssük készre.
1 megjegyzés:
Köszönöm! Örülök, hogy tetszik:)
Megjegyzés küldése