Rövid ötletelés után végül bevillant, hogy a bodzáknak egy édes palacsintában lesz a megérdemelt helyük.
Azt hiszem, hogy nem igazán lehet nagyon melléfogni ezzel a desszerttel, túl azon, hogy finom, rendkívül mutatós is lesz a tésztába keveredő bodzaszemektől:)
Hozzávalók (12 db mini palacsintához):
10 dkg liszt (fehér tönkölylisztet használtam)
csipet só
2 ek cukor (nyírfacukrot használtam)
2 tojás
1,2 dl tej
0,8 dl víz
kevés olaj a sütéshez
4 bodzaernyő termése
- A palacsinta hozzávalóit (a bodza kivételével) keverjük ki csomómentesre, majd pihentessük fél órát.
- Keverjük a tésztához a bozaszemeket.
- Enyhén olajozzunk ki egy palacsintasütőt és süssük ki a palcsintákat.
2 megjegyzés:
Klassz képek! És remek ötlet!Megyek learatom a kert végében a bodzabokrot:)
Köszönöm Babette:)
Megjegyzés küldése