Megfigyeltem, hogy minden évben egyszer van egy réteses korszakom. Akkor rákattanok, elkészítek egy pár variációt egymás után sorjában, aztán eltelik egy jó idő mire megint eszembe jut.
Jelentem, az idei rétes-korszak most kezdődött, úgyhogy azt hiszem, hogy lesz mostanában még hasonló recept! A ricotta és a szilvalekvár tuti páros lett együtt, de nyugodtan készíthetjük akár túróval is!
Hozzávalók (3 db réteshez):
6 db réteslap
3 tojás
folyékony édesítőszer vagy cukor
3-4 dl szilvalekvár
50 dkg ricotta
4 ek tejföl
5 dkg vaj vagy olaj
- 2 db tojást válasszunk szét, majd a fehérjét verjük fel kemény habbá.
- A ricottát a tojássárgájával és a tejföllel keverjük ki simára. Édesítsük ízlés szerint.
- Keverjük hozzá lazán a tojásfehérjét is.
- Egy réteslapot fektessünk le egy konyharuhára, majd csepegtessünk rá olvasztott vajat. Fektessünk rá egy másik réteslapot is.
- Tegyünk a réteslapra kisebb halmokat a ricottás keverékből, majd szórjunk rá kisebb kupacokba szilvalekvárt.
- Tekerjük fel a tétest.
- Keverjünk el egy tojást kevés édesítővel, és kenjünk meg vele a rétes tetejét.
- Egy tepsit vajazzunk ki enyhén, majd előmelegített sütőben 200 fokon süssük készre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése